kwaliteit

✔  goede begeleiding

✔  advies

✔  toffe activiteiten

✔  flexibele lesmomenten

Tennisschool Progress organiseert het hele jaar door tennis- en conditietrainingen op elk niveau. Er zijn zowel lessen doorheen het jaar, als stages tijdens de vakanties.

Waardoor verschilt Tennisschool Progress van andere tennisscholen? >>

Enkele spelers over Tennisschool Progress >>

Maak kennis met onze trainers >>

Overtuigd? Schrijf je in:

Schrijf je in

Waardoor verschilt Tennisschool Progress van andere tennisscholen?

Wil je meer weten over tennis in het algemeen? Neem dan een kijkje op de website van Tennis Vlaanderen >>

Tennisschool Progress staat voor kwaliteit. Onze lesgevers zijn gediplomeerd. Iedereen krijgt bij ons de beste begeleiding, ongeacht je niveau. Die goede begeleiding begint al bij de jeugd.

Wij zijn dé referentietennisschool in de ruime regio voor de begeleiding van competitiespelers. Onze professionele trainers staan altijd klaar, ook buiten de tennisuren. Heel wat competitiespelers uit regio Lier, en daarbuiten, trainen bij Tennisschool Progress. Net daarom vindt iedereen een competitieve trainingspartner binnen onze school. En net daarom leert iedereen er ook nog steeds bij.

Wij zijn meer dan een tennisschool. We bieden ook conditietraining aan. En we organiseren allerlei toffe activiteiten. Altijd handig als je ook wat andere sportievelingen uit de buurt wil leren kennen!

Als je bij Tennisschool Progress lessen volgt, dan val je op. Omdat je tactisch verstandig leert spelen en een goede techniek hebt. Maar ook omdat je veel doorzettingsvermogen en teamspirit laat zien.

Een drukke agenda? Dat begrijpen we. Bij ons kan je op heel wat verschillende momenten les volgen: overdag, ’s avonds of tijdens het weekend. Zo vind je steeds wel een plek in je agenda voor een tennisles. Heb je een les gemist? Die kan je inhalen op een ander moment.

Enkele spelers over Tennisschool Progress:

tijl

Tijl Horsten (22 jaar) is competitiespeler (huidig klassement: B-15) en volgt les bij Tennisschool Progress.

Tijl: “Ik kom al sinds ik 5 jaar ben bij Tennisschool Progress. Mijn ouders tennissen hier ook. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Ik volgde heel het jeugdtraject. Van mijn trainingsmaatjes van destijds, is de meerderheid blijven tennissen. Zo zijn we allemaal heel goede maten geworden. In al die tijd heb ik veel mensen zien komen en maar heel weinig zien vertrekken. De begeleiding is hier heel goed. Ik herinner me dat ik om 9 uur een wedstrijd moest spelen, en dat er een trainer om 6 uur ’s morgens op het veld stond met me om ‘in te kloppen’. Het niveau van de competitietrainingen ligt erg hoog, net omdat er zoveel goede spelers zijn. Daardoor heb je altijd wel iemand van een gelijk niveau met wie je kan trainen. Volgens mij is er nergens in een straal van 40 à 50 kilometer een tennisschool die een beter niveau kan bieden. Ook interclubs worden hier erg gepromoot. En er zijn maar liefst 3 herenploegen die op nationaal niveau spelen. Zo zie je dat de trainingen ook resultaten opleveren.”

kato-tim

Kato (8 jaar) deelt de interesse voor tennis met haar papa. Ze volgt kidstennis – oranje bij Tennisschool Progress.

Kato: “De leerkrachten zijn super. Ze leggen alles heel goed uit: hoe je backhand, forehand en topspin doet, hoe je mooi en verdedigend kan spelen … Ze maken vaak grapjes. Ik vind het heel leuk om zo tennis te leren. Ik kende eerst niemand hier. Maar intussen maakte ik al veel vriendinnen. Ik oefen thuis ook verder tegen de muur. Zo word ik beter en beter. Binnen 2 jaar hoop ik al eens van papa te winnen.”

Papa Tim: “De lesgevers bij Tennisschool Progress zijn goed opgeleid. Ze zijn gemotiveerd en kunnen de kinderen op de juiste manier enthousiasmeren. Vooral het half uurtje psychomotoriek erbij vind ik super. Dat is echt een ‘skill for life’. Een goede motoriek is het begin van alles en helpt bij eender welke sport die de kinderen nadien ook doen. Ik vind het ook belangrijk dat Kato ergens sport waar ze graag is. Bij Tennisschool Progress is ze in goede handen.”

daniel-werner

Daniel (54 jaar) en Werner (51 jaar) volgen sinds kort duoles bij Tennisschool Progress.

Daniel: “Ik heb in het verleden vaak op eigen houtje getennist. Maar ik zag ook in dat een goede techniek belangrijk is om blessures te voorkomen. Daarom volg ik nu tennisles. Ik vind het een geweldige sport. Het sociale en competitieve aspect spreekt me aan: je sport met, maar ook tegen elkaar. En tennis is niet leeftijdsgebonden. Mijn schoonvader heeft getennist tot hij 85 jaar was. Dat geeft mooie vooruitzichten, want zo kan je ook op latere leeftijd nog actief blijven. Bij Tennisschool Progress zijn de leraars heel ervaren. Ook de manier van lesgeven bevalt me erg. Onze leraar daagt ons uit, maar is ook heel geduldig en humoristisch. Hij legt de techniek uit en vertelt ook waarom iets belangrijk is.”

Werner: “Vroeger heb ik veel bij Tennisclub Zevenbergen getennist. Sinds kort volg ik, na 15 jaar, terug les bij Tennisschool Progress. Het is de enige sport die ik echt graag doe. De competitie, nadenken, alert zijn, bewegen … die combinatie maakt tennis echt een fijne sport. Bij Tennisschool Progress leer ik ook altijd bij. Er zijn verschillende lesgevers, die telkens weer op andere aspecten en technieken focussen. Zo verfijn ik mijn techniek steeds meer.”

joeri-ellen

Joeri (43 jaar) en Ellen (37 jaar) volgen met enkele familieleden privélessen bij tennisschool Progress.

Joeri en Ellen: “We hadden al veel goede dingen over Tennisclub Zevenbergen gehoord. Het is een heel gemoedelijke club in het groen. We zochten een sport voor onze zoon. Zo kwamen we bij Tennisschool Progress terecht. Omdat we anders toch zaten te wachten, beslisten we om zelf ook tennislessen te nemen. Nu tennissen we met enkele familieleden en volgen we zelfs met 3 generaties les. Ook de oma van 66 komt mee. Zo is het altijd een prettig weerzien op deze plek. Verschillende nichtjes en neefjes volgden de tenniskampjes bij Tennisschool Progress, in de Paas- of zomervakantie. Heel fijn vinden we het om buiten te kunnen tennissen, tegen het bos. Dat geeft een instant zomergevoel. We zijn zelf heel enthousiast en dat werkt ook aanstekelijk bij andere familieleden.”

tinne-sara-small

Sara Lemmens en Tinne De Meyer komen uit echte ‘tennisfamilies’ en tennissen al van jongs af.

Sara: “Tennis is een intensieve en heel gevarieerde sport. Er zijn echt honderden verschillende oefeningen, waardoor het nooit gaat vervelen. Als ik tennis, kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken. Dat heb ik niet als ik bv. ga joggen. Het leuke is dat je traint in groep, zo motiveren we elkaar. Het is een sport voor jong en oud. Ik kom soms tennissen met mijn mama. Dat kan gratis als je lid bent.”

Tinne: “Bij Tennisschool Progress heb je verschillende lesmomenten waaruit je kan kiezen. Wij komen naar de tennisles op zaterdag. Dat was ideaal tijdens onze studententijd, toen we op kot zaten. Zo konden we de tennis gemakkelijk combineren met onze studies.”

benja

Benja Mampaey is competitiespeler (huidig klassement: B+4/6) en volgt les bij Tennisschool Progress.

Benja: “Ik ben van een andere club naar Tennisschool Progress overgekomen, net als vele andere vrienden. Hier zijn er veel meer competitieve spelers, waardoor je steeds een trainingspartner vindt op een gelijk niveau. Ik vind de sfeer ook tof. Iedereen staat klaar om te helpen en te ondersteunen, of om bijvoorbeeld ‘in te kloppen’ voor de training of voor de wedstrijd. Jaarlijks is er ook een stage in Knokke. In de voormiddag trainen we en in de namiddag is er een toffe activiteit. Daar kijk ik ook altijd naar uit.”

louise

Louise (11) volgt als sinds haar 6 jaar les bij Tennisschool Progress. Nu volgt ze tienertennis.

Louise: “Ik vind de tennisles heel leuk. Ik krijg er veel energie van. De juffen en meesters zijn heel goed hier. Ze maken elke keer andere lessen. We werken aan de dingen tot we ze echt kunnen. Ik heb al veel vooruitgang gemaakt en heel wat nieuwe dingen geleerd: topspin, forehand, backhand.”

otis

Cindy is mama van Otis (3 jaar). Otis volgt prettennis bij Tennisschool Progress.

Cindy: “We wilden graag de tenniskriebels aan ons zoontje doorgeven en schreven hem daarom in voor prettennis. Bij de start van de eerste les waren er wat traantjes. Maar Otis vond het heel leuk en wou heel graag naar “zijn tennisclub” terugkomen. De kindjes leren hier veel. Er zijn bewegingsspelletjes en de juffen houden het heel afwisselend. Ze verdelen de aandacht goed over de kindjes. Anderzijds pikken ze er elke les ook een ander kindje uit om extra aan bod te laten komen. Er zijn ook toffe randactiviteiten, zoals het Sinterklaasfeest.”

Ook Otis zelf is heel enthousiast: “We hebben al veel leuke dingetjes gedaan. De juffen zijn heel lief voor ons.”

dennis

Dennis De Niel (16 jaar) is competitiespeler (huidig klassement: C30.1) en volgt les bij Tennisschool Progress.

Dennis: “Ik tennis al sinds ik 5 jaar ben. Sinds mijn twaalfde doe ik aan competitietennis. Ik ben in die tijd ook al van andere tennisscholen en –clubs lid geweest. Bij Tennisschool Progress leerde ik het meeste bij. Het zijn leuke, professionele lesgevers die ook veel ondersteuning bieden, zelfs buiten de les. Daardoor ligt het niveau van de competitiespelers heel hoog. Er zijn ook verschillende activiteiten: een quiz, barbecue, skiavond … En er zijn ook tenniskampen in de Paas- en zomervakantie, die van een heel goed niveau zijn.”

oscar

Pia is mama van Oscar (7 jaar). Oscar volgt minitennis bij Tennisschool Progress.

Pia:”Oscar is gestart in prettennis, waar vooral de motorische ontwikkeling van de kinderen een boost krijgt. Ze werken veel met racketjes, tennisballetjes enz. Zo hebben de kinderen echt het gevoel dat ze aan het tennissen zijn. Voor de rest focussen de lesgevers ook erg op samenhorigheid, behendigheid en het teamgevoel. Oscar is heel enthousiast. En zijn droom? Dat is samen met mij tennismatchen spelen.”

justine-eline

Bij Eline en Justine (beide 17 jaar) zitten de tenniskriebels in de familie. Ze volgen tienertennis bij Tennisschool Progress.

Eline: “Ik vind het leuk om met vriendinnen te tennissen. De leerkrachten zijn allemaal vriendelijk. Soms zijn ze al eens streng, maar dat is goed. Zo leer je veel.”
Justine: “Ik vind het goed dat je hier indoor- én outdoorterreinen hebt. Dan kan je zowel binnen als in de frisse buitenlucht tennis spelen. Ik heb ook de tennisstages al eens meegedaan. Zo leer je veel op korte tijd.”
yannick

Yannick Soumoy (20 jaar) volgt al jarenlang tennisles bij Tennisschool Progress.

Yannick: “Toen we verhuisden naar Lier 8 jaar geleden, ben ik beginnen tennissen. Ik hou van sport en wou graag tennis eens proberen. Zo heb ik ook heel snel nieuwe vrienden gemaakt. Iedereen is hier heel vriendelijk. Tennis is de ideale sport om frustraties, bv. van het studeren, op de bal uit te werken. Naast de wekelijkse les, kom ik ook af en toe met mijn broer tennissen. Heel handig, want dat is inbegrepen in het lidgeld.”

Maak kennis met onze trainers:

Hoofdtrainers

frederic

Frederic Jaminet

Eindverantwoordelijke

Licentiaat TEW + Academische lerarenopleiding

Klassement: B-2/6 hoogste klassement: B-15

0477 83 62 14
picture placeholder

Alain Bakkovens

Verantwoordelijke competitie | Trainer Initiator

Meervoudig Belgisch kampioen

Klassement: B-15 hoogste klassement: B-15/4

picture placeholder

Wim Kevelaerts

Verantwoordelijke kidstennis en volwassenen | Trainer A

Regent Wetenschappen/Aardrijkskunde

Docent Bloso Initiator tennis

Klassement : C15/4 hoogste klassement: B0

harrie

Harrie Schouten

Verantwoordelijke high performance | Trainer A

10 jaar coach topsportschool tennis

Klassement: C15 /1 hoogste klassement: B-2/6

Trainers

picture placeholder

Christophe Lenaerts

Trainer A

Klassement: B-2/6 hoogste klassement: B-15

picture placeholder

Cedric Schepers

Trainer B

Klassement: B-15 hoogste klassement: B-15

picture placeholder

Bram Van Elsen

Trainer B

Licentiaat LO

Klassement: B+2/6 hoogste klassement: B-4/6

janvanbuggenhout

Jan Van Buggenhout

Trainer B

Regent Wetenschappen/Aardrijkskunde

hoogste klassement: C15

brian-kajou

Brian Kajou

Trainer Instructeur B

Klassement: B-15/2 hoogste klassement: B-15/4

picture placeholder

Jakob Kevelaerts

Trainer Instructeur B  

Klassement: B-15/4 hoogste klassement: B-15/4

nicolasvandervoordt

Nicolas Van der Voordt

Trainer Instructeur B

Klassement: B+2/6 hoogste klassement: B-15/4

picture placeholder

Philip Vervloet

Trainer Instructeur B

Klassement: B+2/6 hoogste klassement: B-4/6

nicolas_baert

Nicolas Baert

Trainer Initiator

Klassement: B-4/6 hoogste klassement: B-15

picture placeholder

Wout Fierens

Trainer initiator

Klassement: B-15 hoogste klassement: B-15/1

tijl

Tijl Horsten

Trainer Initiator

Klassement: B-15 hoogste klassement: B-15/2

picture placeholder

Janne Koyen

Trainer initiator

Klassement: C30 hoogste klassement: C30

picture placeholder

Glen Meuldermans

Trainer Initiator

Klassement: C15/1 hoogste klassement: C15

picture placeholder

Mats Van Buggenhout

Trainer Initiator

Klassement: B-4/6 hoogste klassement: B-15

picture placeholder

Bram Coene

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: A41 hoogste klassement: A30

picture placeholder

Sophie Demeersman

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: C15/4  hoogste klassement: C15/4

picture placeholder

Stien Koyen

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: C15/1 hoogste klassement: C15/1

picture placeholder

Siana Langmans

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: C30/3 hoogste klassement: C30/3

picture placeholder

Nanou Van Dyck

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: C15/2  hoogste klassement: C15/2

picture placeholder

Leonore Van Hool

Trainer Aspirant-Initiator

picture placeholder

Julie Van de Velde

Trainer Aspirant-Initiator

Klassement: C30/3 hoogste klassement: C30/3

picture placeholder

Gilles Baert

Trainer in opleiding

Klassement: B-15 hoogste klassement: B-15/1

picture placeholder

Sander Ponnet

Trainer in opleiding

Klassement: B-4/6 hoogste klassement: B-4/6

picture placeholder

Helena Verrept

Trainer in opleiding

Klassement: B-15/1 hoogste klassement: B-15/1

picture placeholder

Amber Andries

Klassement: B0 hoogste klassement: B0

picture placeholder

Stijn De Meyer

Klassement: B+2/6 hoogste klassement: B0

picture placeholder

Dorien Lambrechts

Klassement: B-4/6 hoogste klassement: B-15

picture placeholder

Joren Mertens

Klassement: B-4/6 hoogste klassement: B-4/6

picture placeholder

Emma Van Vossole

Klassement: C30/5  hoogste klassement: C30/5

picture placeholder

Stephanie Van de Velde

Klassement: C30/4  hoogste klassement: C30/4

picture placeholder

Julie Van de Velde

Klassement: C15/1 hoogste klassement: B+4/6

Consultant

picture placeholder

Geert De Meyer

Trainer A

Regent Lichamelijke Opvoeding

voormalig coach topsportschool tennis

Docent Bloso Trainer A en Trainer B tennis

Klassement: C15/2 hoogste klassement: B-2/6